Keindahan Susu Kambing Di Planet Bumi

NABI ADAM A.S Bermulanya human civilization (tamadun manusia) Habil dan Qabil menternak kambing dan ianya merupakan ternakan binatang pertama di dunia.
NABI IBRAHIM A.S Merupakan penternak kambing yang agung.Terdapat 12,000 ekor anjing yang menjaga kambing-kambingnya. Berlaku peristiwa sedekah (kambing) yang terbesar dalam sejarah Islam.

NABI ISA A.S Juga menternak kambing. Wujudnya Bani Israel – bangsa Yahudi (satu bangsa yang dikenali cerdik). Mengamalkan minuman susu kambing sehingga ke hari ini.
NABI MUHAMMAD SAW Di antara jenis minuman yang biasa diminum oleh Rasulullah SAW adalah susu kambing segar, yakni langsung diminum sesudah diperah dari kambing seperti dalam kisah Abdullah bin Mas’ud pada masa remaja, mengembala kambing milik Uqbah Mu’aith. Nabi Muhammad SAW telah disediakan dengan tiga jenis minuman oleh Malaikat Jibrail iaitu Arak, Madu dan Susu kambing. Baginda memilih susu kambing (Minuman yang terbaik di dunia selepas susu ibu).

Susu kambing adalah satu pengeluaran biologikal yang unik. Khasiatnya memang tidak dapat nafikan. Sudah menjadi satu tanggapan umum di seluruh dunia bahawa masalah kesihatan manusia boleh dibantu dengan khasiat penghadaman dan pemulihan dari susu kambing yang luar biasa. Tokoh seperti Cleopatra dengan sejarah mandian susu kambing dan Mahatma Gandhi memulakan hari dengan segelas susu kambing yang segar diikuti dengan segelas sebelum masuk tidur.
Maklumat lanjut kenapa jenama i-Sunnah ni hanya menjadi golongan pilihan, eloklah akses alamat ni iaitu...? KLIK >>> [ Http://www.i-sunnah.com/Rohayah-elite ]
Terima kasih Dunia Sunnah... Kami semua setia selamanya...

No comments :

Post a comment

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB