Assalamualaikum..



Tahukah kita semua…?Sebenarnya kita boleh berikan susu i~Sunnah™ ni seawal dah lahir lagi (minuman terbaik dunia selepas susu ibu kita), pihak syarikat SENGAJA bagi panduan 6 bulan tu sebab average baby punya sistem pencernaan tu lebih sesuai direct dengan susu ibunya, tapi ramai yang terus bagi susu lembu, susu kambing 
LAGI LAH BOLEH sebab dah jadi amalan nabi2. 😉
Perhatikan……… SUSU KAMBING LEBIH DEKAT “sistem molekulnya” dengan susu ibu, tapi ramai jer parents kat luar tu terus bagi anak2 minum susu lembu, membawa maksud susu kambing LEBIH BOLEH lagi. Tinggal lagi, fokus kami lebih kepada anak2 yang dah sedikit dewasa melebihi 6 bulan, tapi still boleh sebenarnya bagi mereka, sebab tu adanya amalan minum susu kambing cegah demam kuning, caranya untuk anak2 bawah 6 bulan yer…?
Try sebotol dulu dan bagi anak minum, tengok tanda pertama dia terus minum atau bertambah suka, dan kalau dia terus GRAB, biarkan dia minum, dan perhatikan masa dia buang air besar, bertambah senang atau cantik air besarnya….. Susu i~Sunnah™ ni in sya Allah apply pada semua usia….
Lagi satu, saya nak bagi panduan, susu kambing YANG SEBENAR adalah warnanya SEPUTIH seperti kertas A4, dan sekiranya anda pernah dapati susu itu warnanya lebih ke arah KUNING walaupun putih, membawa 1 maksud jer, susu kambing tu dah dicampurkan dengan “tepung” susu lembu, dan harganya jau lebih murah… 😉





Mahal ada sebab murah pun ada sebab, tapi jangan risau, lama2 nanti korang akan perasan jenama apakah yang CLAIMED produk mereka susu kambing, tapi rupa2nya dah dicampurkan dengan susu lembu, sebab tu PUTIHNYA (semacam), bila campur jer, warna susu akan keKUNINGan…

Susu kambing i~Sunnah™ ASLI…

Dan Susu kambing i~Sunnah™ KURMA…
Kedua-duanya pulak warnanya PUTIH. Tak percaya, ambik kertas A4, tuangkan 2 gelas berbeza jenama i~Sunnah™ dan jenama yang (diam2 campur dengan susu lembu), atau jenama 100% susu lembu di luar sana, tuhan akan paparkan kebenaran LIVE depan mata kita.Best part ialah…. 







Perut kalau selalu sakit atau istilah lain (gastrik), JANGAN MINUM SUSU LEMBU, sebab susu lembu ni ASID dan perut kita pun tengah melepaskan ASID jugak, so tuhan dah berikan ubatnya melalui Minuman Sunnah, dan jawapannya Susu Kambing, sebab…? Susu kambing ni sifat azali dia sudah Allah DESIGN bersifat ALKALI, bila kita minum jer, masuk jer dalam perut, perut kita terus AMAN. Lagi2 kalau kita dapatkan dan amalkan minuman Susu Kambing i~Sunnah™.

Kredit info : isunnah.com & founder @Tengku Rara

Fb : https://www.facebook.com/Rohayah.Isunnah
Page : https://www.facebook.com/iSunnah.Penang/
Insta : Auni_isunnah
sms/wassup/call: 0162784272
belian online : http://gg.gg/sususunnah

FREE : #COD Penang area
FREE : postage untuk 6 kotak dan ke atas

minat nak jadi agen? jom kita sembang..


Ihklas,
Siti Rohayah

No comments :

Post a Comment

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.