Penyakit "M"

salam..
Memang saya akui.. aku akui.. penyakit 'M' a.k.a MALAS ini sukar diubati melainkan diubati oleh diri sendiri.. kenapa aku tulis entry ini.. hihi.. ini adalah luahan masalah yg terbuku dalam hati..
luahan seorang ibu beranak dua yg bekerja sambil belajar dan tinggal di rumah sendiri tanpa bantu mak, mak mertua, mahupon bibik :(
kami ke JUSCO bersama

Hasil susunan & kerja kursus Auni
Kenapa tetiba bercerita pasal ini? penyakit ini?

Ye la kalau korang mai umah aku.. senak perut nengok keadaan umah.. dah la sekangkang kera? eh, bukan la kecik sgt.. tapi xde la sampai luas sgt untuk penyakit M aku nih menular tapi ntahlah.. itulah hakikatnya.. telah cuba sedaya upaya untuk maintain kemas tapi bila 'angin mengemas' Auni sampai dan penyakit M mama menular.. haha..

korang ada tak tips nak bagi kemas umah bagi anak2 x kemaskan semula.. hihi :)

3 comments :

  1. Hahahahaha.. Makcik pun ada masalah sama. sebelum penyakit M tu datang memang penyakit H (Hangen)

    ReplyDelete
  2. Haahaaa...mamalynd..buat lawak a tu!! Terkekeh2 aku gelak okeyyy

    pnyakit hangen pun takdak obat tau! Haha

    btw, roeya...maybe kena ada sistem kut..mgkn lbh mudah nk follow...tp kena kemas blk tu biasa...selagi anak eh masih kecik...hihi

    ReplyDelete
  3. hihi.. ya penyakit H pon selalu berlaku.. rasa nak p detox aje semua penyakit itu..tapi itulah..berangan aje lebih, mcmana nak ada sistem.. hihi ya kena blajar byk sama kamu berdua :)

    ReplyDelete

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.