Keletihan.. nak makan apa eh?

Salam..
N3 kalinih nak minta pendapatlah sikit pada sapa2 yg berpengalaman..
Sebenarnya.. 2-3 menjak nih amatlah letih.. tak tahu la apa sebabnya..
Nak kata sebab menyusu, sebelum nih menyusu anak sulung sama..
Nak kata mengemas rumah? mcm tuh gak semaknya..
Nak kata kalut memasak.. xde pulak masak sakan.. asal dan je masaknya pon..

Tapi lepas balik sekolah (biasanya kul 4pm la sampai rumah) tapi mmg rasa letih yg amatlah..
Mcm nih la rutin hari-hari.. pagi2 bagun kul 5-6pg untuk bersiap ke sekolah..
Hantar anak2 kat umah tok-nya di tingkat 4 (naik tangga).. kul 6.45pg mesti dah kuar rumah..
Kalo nasib baik auni x ngantuk. boleh suruh dia naik tangga sendiri.. tapi kalo mood dia x baik sbb ngantuk.. owh mama nih kena exercise skit dukung 2-2 org naik tangga (4tingkat tu) tuh belom kira kalo hari hujan, alamat auni mmg kena suh mama dukung sebab dia mmg x akan pijak lopak air.. sampai boleh nangis2 la.. Alahai anak..

Owh lupa nak gtau, umah kami tingkat 2 lain blok ngan Atok yg ngasuh mereka.. hihi.. mcm tuh la rutin hari2 turun naik tangga.. belom kira tangga sekolah 3-4 tingkat lg eh :)
tuh yang kekadang sampai boleh tertido lepas solat zohor kat kelas (kalo time xde kelas la)
balik rumah cuba sedaya upaya untuk masak kalo ada dah bahan, kalau x bawa mereka p cari lauk @ stok makanan kat Jusco.. owh Jusco hanya 5 minit sahaja dr rumah kami.. dekat kann :(

Masalahnya  di sini diriku seperti sgt letihlah.. rasa nak tido aje lepas masak2 tuh.. kadang2 kalo Auni x mau tido awal pon jadi masalah gak.. ai lah.. :)
Apa ye makanan yang boleh tambah tenaga?

Kadang2 jeles nengok rumah orang lain kemas rapi.. mcm teratur je hidup dorg.. hihi.. mcm sorang kawan kawan ada bagi nasihat, kena ada list apa nak kena buat.. kena ada sistem.. tapi untuk mengawal 2 anak yg kecil (baru 2 je kot?) agak sukar bagi aku mengurus masa.. aish.. macamana eh?? hihi



2 comments :

  1. kalu fzh..mmg kena ada sistem/jadual rutin..tp tulaa time dtg angin M memang rasa nak baringggg je kan?

    tp sbb ada komitmen dgn blog susunatursioca..terus rasa rajin nak mengemas...mgkn roeya patut buat blg jugak? ahaha..mode menghasut...;D

    ReplyDelete
  2. owh tidak.. rasanya blog ini satu cukup.. roeya cukup teruja baca blog org terutama blog fiza.. sgt sistematik :)

    ReplyDelete

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.