Biskut Arab Susu

Bila tengok gambar kat google dan check resipi nampak mudah je buat biskut nih.. tetapi apabila dah buat rasa macam kurang sesuatu.. ntahlah di mana silapnya.. anyway nak share gak gambar kuih nih.. len kali nak try resipi yang lain.. kalau siapa2 yang tahu mana yang silap bagitau eh.. kuih dia jadi masin skit.. maybe terlebih garam atau aku yang terkurang bubuh minyak sapi..ntahla..



Biskut Arab Susu
Sumber :  Sini
Bahan-Bahan
1.      2 cwn Susu tepung ( biasa guna susu nespray)
2.      2 cwn minyk sapi-(tak perlu di cairkan dulu)
3.      sedikit garam
4.      7 cwn tepung gandum(di ayak)
5.      ceri merah secukupnya-potong kecil2
6.      ** Gula aising ( utk gaul biskut bila dah masak sahaja)

Cara-Cara
1.      Campurkan susu tepung+minyak sapi+sedikit garam, gaul sebati
2.      Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh.
3.      Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga masak ( 15-20min) pada suhu 180 C.
4.      Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula aising..siap!


No comments :

Post a Comment

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.