Wish list

Salam dan hai..

Gila la idea hari ni..
sehari je boleh tulis 5 post yang pendek2 je la..
Almaklum la semangat berblog la gitu kan..
ok kat sini nak buat senarai pendek apa yg aku nak dalam tempoh cuti 3 bulan ni,
berjaya atau x akan dapat dilihat lepas 3 bulan la kan? so meh tulis senarai dulu :

  1. kemas rumah sekemasnya sebelum raya (konon2 azam) aku x perlu perabot yg mahal or standard2 sbb duk pon uma sewa je tp harap sgt la susun atur rumah kali ni sedap mata memandang.. kalo tetamu dtg pon xde la malu sgt nk letak muka.. ni tak. kalo org nk dtg uma je terus rasa rendah diri..
  2. berjaya belajar jahit baju kurung pon jadi lah (sebenarnya teringin nak jahit bantal baby, tilam baby sendiri tp apakan daya.. modal tiada)
  3. berjaya buat kuih raya.. jimat kos nak beli.. dapat 2-3 jenis pon jadi la.. bukan ada org nk dtg uma mkn kuih raya pon.. sendiri nk rasa.. n kalo sedap bleh bg mak n mak mertua.. kalo sedap la
  4. siapkan segala keperluan untuk bersalin oktober ini.. Alkisahnya... jangkaan bersalin yg aku sendiri x percaya.. maka aku kena berhati-hati sebabnya, lupe tarikh last period.. haha boleh x??
  5. mana nak cari duit lebih.. so aku berdoa je la ada rezeki lebih utk aku sepanjang cuti ni (almaklum la nak keja tgh memboyot).. niat hati nak jual kuih raya tapi ade ke org nak beli??
  6. rasanya itu je kot utk cuti ni.. kalo ada lagi.. nantikan sambungannya eh..
ok bye~

No comments :

Post a Comment

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.