Tommee tippee

Alhamdulillah..
dalam xde duit pon bak kata en Suami : online shopping laju aje..
hikhik.. sebab apa online shopping? semestinya sebab murah!!~ hihi
Apa yg murah tuh.. ha ni la nak tunjuk..
botol 5oz untuk adik baby nanti

botol tommee tippee 5oz dan 9oz
hehe.. semangat kot beli botol2 mahal ni.. mahal la pada aku yg x berduit sgt nie..
tapi kenapa aku beli gak..?


ok ikut pengalaman Auni dulu.. dia sangat lah susah nak adapt dengan puting botol susu.. puas aku beli pelbagai jenama tp mmg la dia x suka.. xtau la kalo xkena cara ke apa.. aku da try avent, MAM, puting2 biasa pon pakai gak yg kaler kuning ke putih ke.. tetap la bermasalah.. jadinya kat umah ni ada byk la puting2 yg x digunakan.. so, untuk persediaan kali nih.. aku nak sediakn botol susu yg sesuai.. harap2 adik auni x meragam la nnt.. almaklumla nanti nak kena pantang dlm masa yg sangat singkat 2 minggu je kot?

Kalo abg baca blog ni.. ha mama ada alasan kukuhkan beli botol ni.. Auni pon dah gune yg 9oz tuh.. dan dia pon suka.. harga untuk 3 botol - 9oz (1kotak) dan 2 botol - 5oz termasuk postage adalah rm109.. kira sebijik botol jatuh dalam 21.50 la kot.. rasanya kalo beli sebiji2 mmg mahal.. tapi beli byk mcm nih ok la x mahal sgt..

botol dia pon sng nak cuci.. cuma satu je yg x puas hati.. warna botol susu 9oz dan 5 oz x sama.. mcm material yg digunakan berbeza.. tp xtau laa.. maybe aku je yg perasan mcm tuh..

Setakat hari nih.. impian untuk ada botol susu yg sesuai (dlm pemikiran aku la) dah tercapai.. storage botol pon ada jumpe yg murah tp xde budget lg so hold on dolu.. rasa mcm x beli dah storage bag sbb yg lama ada lg.. rasanya cukup sbb botol kalo ada 50 biji cukup kot.. kalo bleh xnak simpan frozen ebm.. kalo bleh a.. haha tp frozen la yg bleh simpan lama sampai berbulan-bulan.. ntah la..

Kalo ikut tarikh edd.. aku bersalin bln 10 nnt time semester 2 break (half semester) pastuh ada 7 minggu nak exam.. dalam dilema sebenarnya, boleh ke jaga Auni dan adiknya dalam masa serentak? ntahlah.. harap segalanya dipermudahkan la.. kalo semester ritu bleh la tinggal auni kat abah utk amik final exam.. kali ni xkan nak tinggal auni dan adik auni kot utk amik final exam? lagi segala asignment? aduhai.. xpe nih dugaan kecik aje.. nnt2 la fikirkan yek.. haha

okla.. nnt sambung bebel lagi..


1 comment :

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.