Special thanx to en suami..

N3 kali ni nak ucap thanx bebanyak kat En suami a.k.a Fazlie ab Aziz sbb tolong buatkan header.. hehe sesape yg berminat boleh la tempat pada beliau atau send msg kat aku, nnt aku rundingkan... harga boleh runding.. pastinya termurah dipasaran :)

Berbuka puasa untuk hari ke-9 hanyalah bihun goreng.. x amik gambar pon sbb semua org pon tahu buat bihun goreng kan.. bawak p umah tok n wan, skali depa pon buat bihun goreng gak la.. tapi xpe la.. mmg tuh la menu yg mudah nak dibuat pon.. so esok nak try resipi yg pelik skit (bg aku la).. resipi n bahan semua dah ada.. nak buat awal skit.. pg pas sahur kot supaya bleh dibawa bekal oleh en suami.. x sabar nak post gambar.. (kalo jd la).. Memasak memang memerlukan masa dan ketekunan.. pada aku la :)

Banyak wish utk Ramadhan kali nih yg tertangguh lagi.. alamak, mampu ke nak buat ni? rasa macam sat aje masa berlalu.. jom sape ada semangat lebih tolong tiup skit kat aku ni.. huhu.. nak google kuih raya yg mudah2 la.. ngok org buat cheese tart mcm best aje tp mampu ke nak buat?? haha.. ok la kalo mampu nnt aku letak gambar eh..

Nway thanx a lot pd yg sudi jd follower (latest : Sfixtreme, Sabar n Mama lynd) dan baca n3 segala bagai kat sini.. kepuasan menulis mcm satu yg sgt indah.. syukur la ada kemudahan jalur lebar nih.. boleh gak mendekatkn silaturrahim antara kawan2 lama.. rasa mcm dekat walaupon jauh.. lama x jumpe semua org.. nnt la tunggu betul2 dah stabil dan ada masa terluang, bleh la ronda2 Malaysia.. hihi..

Terbaru ada kawan ada ajak join bisnes PB.. Premium Beutiful kot.. rasa mcm MLM tapi x g study lg.. kalo aku juai, ada ka org nak beli?? dengar2 macam mahal aje set PB nih.. tapi ngok dorg yg juai nih masyuk, nak masyuk gak.. almaklumlah, kalo dpt clear hutang piutang dlm masa 2-3 tahun nih dah kira bersyukur la kan.. huhu mode : berangan. Doaku, semoga aku berjaya manage kewangan keluargaku sebaik mungkin.. Amin :)

Korang ada apa2 komen tentang Pb atau apa2 bisnes or part time x untuk meningkatkan kewangan dlm masa yg sama x membebankan sgt? huhu.. nak untung tp xnak ruigi.. ada ke bisnes mcm tuh?? haha.. berangan lg..
kalo ada apa2 idea.. komen la ye.. thx..

4 comments :

  1. hehe tq mention my name in ur post.pasal part time ni dari dulu lagi menjadi perbualan hangat.hangat tang berbual je tapi berbuatnye tidak.macam kat BI ni part time yang ada seperti catering,dj kenduri, wedding photographer, pelayan kedai makan, penjaga stesyen minyak dan bermacam2 lagi part time ada.belum kira kalau join politik lagi tapi tu sendiri bikin la.apa2 hal pun semuanya tentang kemahuan diri dan bukan tengok orang dulu baru kita nak buat pulak.tu kategori tak updated.anyway selamat maju jaya dengan bisnes yang diceburi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. sebab dah penah try Vemma dolu.. sparuh jalan sebab modal ciput.. kalo modal gempak ok kot.. kalo pb nih xtau la nk suh kwn crita dolu.. prefer online bisnes sbb mcm mudah nak promote bile org dah tahu.. mmmg kena jumpe org yg penting kena berani.. mmg salute ngok sfixtreme buat part time.. nway thx utk komen itu :)

      Delete
  2. ko part time buat makeup nox. keje wiken je time org kawen. buat kat penang. dengar market ok ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la nk part time pon kena kursus gak.. bila aku leh p kursus nie?

      Delete

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.