Hadiah Hari Raya 2012 untuk Auni...

 Alhamdulillah... Syukur atas rezeki kurniaan-Nya...
Dalam berkira-kira nak budget baju untuk Auni, mama Auni dan abahnya.. Ada gak org yg perihatin mengurangkan beban kami.. Auni mmg murah rezeki.. syukur.. Terima kasih pada kak Jamilah Jamil atas ingatannya kepada Auni.. dapat la beraya ngan baju baru :)

Jom layan gambar baju-baju hadiah dr kak Jam..

Blouse pink
Baju lengan panjang dan berseluar panjang

Auni dan baju lengan panjang~



Rasanya ni post pertama aku letak gambar Auni.. hehe.. mase nih umur dia 1 tahun 9 bulan.. bulan 9 ni genap la 2 tahun.. Rasa macam cepat je masa berlalu.. ngok2 Auni dah nak masuk 2 tahun.. Perit jerit membesarkn Auni bersama abah mmg x dpt dilupakan..

Tapi pada pendapat aku.. Menjaga Auni sgt la mudahnya.. Auni jarang sakit lama-lama (demam ke, batuk ke sesak nafas ke..) Even kalo jatuh or terhantuk apa2 dia jarang nangis lama2.. kalo nangis tuh mesti ada yg x kena.. samada lapar, perut berangin.. susah nak poo poo.. Jarang buat perangai malam2 yg bleh mengganggu tido mama dan abahnya.. Almaklumlah Auni fully bf so malam2 kalo dengar dia sok sek sok sek.. bg je susu.. tdo la dia.. senangkan.. syukur Alhamdulillah..

Orang kata kalo kita bersalin mudah.. nak jaga anak nnt agak sukar.. tapi pada pendapat aku.. melalui pengalaman menjaga Auni.. Syukur.. segalanya dipermudahkan.. cuma kekangan kami.. kewangan ja.. kais pagi, makan pagi.. kais petang makan petang.. lebih kurang mcm tuh laa.. kalo org len bleh bg anak dorg pakai baju2 branded segala.. aku xde mampu nak sediakan semua tuh utk Auni.. cukup la asalkan Auni xbogel.. haha.. baju-baju pon byk gak atas ihsan org-org sekeliling..

Masa aku tgh update n3 ni.. Auni buat aksi kelakar.. bleh dia buka dan buang pampers terus masuk dlm tong sampah.. sabar jek la.. padahal baru je tukar pampers tuh 1/2 jam td.. aduhai.. mau bankrap mama mcm ni Auni.. Cume lately dah pandai sket tdok lambat.. alamak.. ni yg payah.. skang tengah cuti xpe la.. time start semester nanti camne eh.. hmm harap2 Auni bleh jadi anak solehah untuk mama dan abah.. Amin..

No comments :

Post a Comment

Sponsered

kunjungi kami di laman facebook!

Reply via FB

Author

My photo

Seorang isteri kepada Fazlie Ab Aziz. Ibu kepada tiga orang puteri. Bekerja makan gaji untuk membantu suami meningkatkan ekonomi keluarga. Mengalu-alukan pengedar baru. mengajak semua umat manusia mengamalkan sunnah. Jom jadikan sunnah satu amalan. Di dalam Sunnah ada kejayaan.